Informatie over de praktijk

Huisartsenpraktijk Co-Med MC Donk Breda is gevestigd in het Medisch Centrum Donk, gelegen in de Haagse Beemden, Breda. Samen bieden onze professionals u de persoonlijke zorg die u mag verwachten binnen een huisartsenpraktijk. Ze zijn goed opgeleid en door ervaring breed georiënteerd. Samen met u zoeken ze naar het zo als mogelijk oplossen van uw gezondheidsproblemen.

Openingstijden

Onze praktijk is geopend op maandag tot en met vrijdag van 08.00 uur tot 17.00 uur. 

Inschrijving als patiënt

De praktijk is open voor nieuwe patiënten die in de Haagse Beemden met postcodes 4822, 4823 en 4824 of in Prinsenbeek met postcode 4841 wonen. Een kennismakingsgesprek met één van de artsen of zorgprofessionals maakt desgewenst onderdeel uit van uw aanmelding bij onze praktijk. Patiënten die uit de Haagse Beemden vertrekken worden verzocht zich in te schrijven bij een huisartsenpraktijk in hun nieuwe buurt. Download onderstaand formulier om u in te schrijven.

Herhaalrecepten

U kunt op verschillende manieren uw herhaalmedicatie aanvragen: 

Dat kan via het patiëntenportaal of via de telefonische receptenlijn 076 596 7722 en keuzetoets 2. Spreek duidelijk uw naam, geboortedatum en telefoonnummer in. Vervolgens spreekt u de gewenste medicatie in. Vermeld hierbij de naam, sterkte en het gebruik van het medicijn dat u nodig heeft. Bekijk hiervoor het etiket van het medicijndoosje. 

Recepten aangevraagd voor 11.00 uur kunt u de volgende werkdag na 14.00 uur ophalen bij uw apotheek. Bij eventuele onduidelijkheden neemt u contact op met de assistente. 

Recepten kunnen ook bij de balie in de praktijk aangevraagd worden.

Bloedprikken

De Star-SHL prikpost is geopend op maandagmiddag tussen 13:30-15.30 en woensdagmiddag tussen 13:30-15:30 uur. Uw prikster is Marian Kelderman.
Uitsluitend op afspraak via www.star-shl.nl of telefonisch via 088-0209555.
Bloedprikken kan alleen als u hiervoor een aanvraagformulier van de huisarts of van uw specialist heeft. Vergeet uw verwijzing, identificatie en verzekeringspasje niet mee te nemen.

Rijbewijskeuring

Indien u een rijbewijskeuring nodig heeft, kunt u een afspraak maken via 085-0180800. De keuring wordt uitgevoerd voor Dr Robert Sadiek is de arts. Locatie voor de rijbewijskeuring is  Ceresstraat 1, 4811CA Breda. 

Veel gestelde vragen

Kan ik bij de huisarts terecht voor een reizigersvaccinatie?

U kunt bij ons helaas niet terecht voor reizigersadvies en bijbehorende vaccinaties. Voor reizigersadvies kunt u terecht bij de GGD.

Waarom vraagt de doktersassistente naar mijn klachten bij het maken van een afspraak?

Bij het maken van een afspraak zal de assistente u vragen naar de reden van uw contact. Ze is daarvoor opgeleid en doet dat om een inschatting te kunnen maken van de aard en spoedeisendheid van uw eventuele klachten. De assistente is vanzelfsprekend verplicht om vertrouwelijk met uw informatie om te gaan.

Ik kom in aanmerking voor huishoudelijke hulp, een scootmobiel, rolstoel of woningaanpassingen. Waar kan ik daarvoor terecht?

U kunt contact opnemen met het WMO-loket via de gemeente. WMO staat voor Wet Maatschappelijke Ondersteuning. Deze wet regelt dat mensen met zieke, een fysieke of psychische beperking hulp, ondersteuning of de voorzieningen krijgen die ze nodig hebben.

Heb ik een verwijsbrief nodig voor een dokter in het ziekenhuis?

Voor een afspraak met een arts in het ziekenhuis heeft u een verwijsbrief nodig van uw huisarts. De huisarts geeft alleen een verwijzing als hij dit medisch noodzakelijk acht. Veel medische problemen kunnen door de huisarts worden verholpen. Als dit niet het geval is, verwijst de huisarts u in overleg door naar een medisch specialist. Bent u reeds onder behandeling bij een specialist? Dan is een verwijsbrief niet nodig.

Kan ik bij de huisarts terecht voor een medische verklaring?

Voor een medische verklaring kunt u helaas niet bij uw huisarts terecht. Dit is conform de richtlijnen van de KNMG, de beroepsorganisatie voor artsen. Deze adviseert huisartsen geen medische verklaringen af te leggen over eigen patiënten. Wel kunt u ons vragen een afschrift van uw medisch dossier te maken. Daarin staan de belangrijkste gegevens over uw gezondheidstoestand vermeld. Vervolgens kan een arts waarbij u niet onder behandeling staat deze gegevens onafhankelijk beoordelen. Ook kunt u bij de instantie die van u een medische verklaring vraagt navragen of een verklaring van uzelf voldoende is.

Digitaal en toch persoonlijk

Mede dankzij digitalisering kunnen we steeds betere zorg bieden aan onze patiënten. Zowel voor de patiënten als voor ons als huisartsenpraktijk wordt alles door digitalisering gemakkelijker gemaakt. Zo kunnen wij bijvoorbeeld sneller schakelen met andere zorginstellingen of bent u sneller op de hoogte van uitslagen door middel van de patiëntenportaal. Natuurlijk kunt u met onduidelijkheden of vragen ook altijd terecht bij de assistenten. Op deze manier kunnen wij op een persoonlijke wijze de zorg bieden die u verdient.